Frambozenmousse

Gemakkelijk en lekkere mousse

Ingredienten: 

3 gr gelatine
100 gr frambozenpuree
30 gr room
30 gr frambozensap
25 gr suiker
220 gr witte chocolade
230 gr room

Materiaal: 

Blender

Bereiding: 

Week de gelatine in koud water
Klop de 230 gr room op en zet koel.

Breng de 30 gr room met de frambozenpuree, frambozensap en suiker aan de kook.
Neem de pan van het vuur en los de geweekte gelatine op in de warme massa.
Doe de chocolade in de blender en giet er de warme massa over.
Mix op matige snelheid tot een smeuïge massa.

Zodra de massa afgekoeld is tot 45°C doe je ze door een fijne zeef en spatel je er voorzichtig de opgeklopte room door.

Vul een spuitzak met de mousse en vul je glaasjes.
Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

Werk de glaasjes af met schaafsel van witte chocolade, rode vruchten en een blaadje munt

Seizoen: 
Gans jaar

Recept: