Zalm op een bedje van groenten

Ingredienten: 
  • 4 porties van 200 gr zalmfilet
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 takje bleekselder
  • 1 preiwit
  • 2 kleine tomaten of 1 dikke
  • 2,5 dl room
  • 2 dl melk
  • bloem
  • vetstof
  • tomatenpuree
  • dijon mosterd
  • peper en zout
Materiaal: 

Vuurvaste schotel

Bereiding: 

Snijd alle groenten fijn.

Ontvel de tomaten en snijd in brunoise (concasseren)

Stoof de groenten aan in wat vetstof en kruid naar smaak met peper en zout.  Strooi er eventueel nog wat Maaslands kruidenzout over.

Doe de groenten in een vuurvaste schotel.

Leg de zalmfilet op de groenten op en kruid met peper en zout.

Maak een roux met 25 gr bloem en 25 gr boter. Voeg de melk en de room toe en laat enkele minuten goed doorkoken. Breng op smaak met de dijonmosterd en de tomatenpuree. Kruid met peper en zout.

Giet de saus over de zalm.

Zet de schotel ongeveer 30' in een tot 220°C voorverwarmde oven. De duur is afhankelijk van de dikte van de zalmfilet. Meet eventueel de kerntemperatuur (65° à 70°) met een oven- of kookthermometer.

Serveer met een lekkere puree of een simpel gekookt patatje.

Smakelijk!

 

Seizoen: 
Ganse jaar