Wortelsoep

Ingredienten: 
  • 1 kg wortelen
  • 200 gr bloemige aardappel
  • 120 gr ui
  • 120 gr wit van prei
  • 1,5 kippenfond, groentenbouillion of blanke fond
  • vetstof
  • gesnipperde bladpeterselie
  • bouquet garnie
  • peper en zout
Materiaal: 

kookpot

Bereiding: 

Snij de wortelen in brunoise. 

Snij 1 wortel in fijne brunoise (0,5 cm) en blancheer in gezouten water beetgaar. Hou apart voor de garnering

Snij het preiwit en de ui grof

Snij de aardappel in blokjes

Stoof de groenten enkele minuten in wat vetstof aan, niet laten kleuren.

Bevochtig met de bouillon en voeg het kruidentuiltje toe, breng aan de kook en laat ongeveeer 1 uur verder koken op een zacht vuur. Kruid af met peper en zout.

Verwijder het bouquet garnie en mix met de mixer of in de blender.

Indien gewenst kan je de soep nog eens door een fijne zeef wrijven voor een extra gladde soep. 

Doe de brunoise van wortel bij de soep. Garneer met de peterselie en eventueel een beetje half opgeklopte room.

Seizoen: 
Ganse jaar