Wildmarinade

Marinade voor alle wild bruikbaar.

Ingredienten: 
  • 50 gr prei
  • 50 gr sjalot
  • 50 gr wortel
  • 50 gr knolselder
  • 2 eetlepels olie
  • 2 liter rode wijn
  • 10 jeneverbessen
  • 4 kruidnagels
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 10 zwarte peperkorrels
  • 2 tenen knoflook
Materiaal: 

Kookpot

Bereiding: 
  • Snijd alle groenten fijn en fruit ze gedurende enkele minuten in olie.
  • Blus met de rode wijn en voeg er kruiden en knoflook aan toe.
  • Breng de marinade aan de kook en laat dan afkoelen.
  • Leg het vlees in de afgekoelde marinade.
  • Zet het vlees in de marinade 24 uur afgedekt in de koelkast.
  • Haal het vlees uit de marinade, laat het goed uitlekken en droog het met keukenpapier.
  • Doe de marinade door een fijne (punt)zeef.
  • Gebruik de marinade als basis voor de saus.
Seizoen: 
Wildsezoen