Waterkerssoep met garnalen

Ingredienten: 
  • 1,5 visfumet
  • 2 botten waterkers
  • 250 gr ongepelde of 120 gr gepelde garnalen
  • 25 gr vetstof
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 dl zure room
  • 250 gr bloemige aardappel
  • peper en zout
Materiaal: 
  • kookpot
  • mixer of blender
Bereiding: 

Kuis de waterkers en houd enkele blaadjes voor garnering.
Schil de aardappel en snij in brunoise.
Kuis de ui en de prei in snij in fijne reepjes (emincer)
Stoof de ui en prei enkele minuten in de vetstof maar laat niet kleuren.
Bevochtig met de visfumet en breng aan de kook.
Voeg de aardappelen toe en laat op een zacht vuur 20' verder garen.
Voeg de waterkers toe en laat nog 3' verder koken.
Mix de soep en passeer door een een fijne zeef.
Op smaak brengen met peper en zout
Serveer de soep met de zure room, garnalen en enkele waterkersblaadjes.

Seizoen: 
Winter