Vanillewafels

Ingredienten: 
  • 1 kg zelfrijzende bloem
  • 700 gr suiker
  • 4 pakjes vanillesuiker (bourbon) (4 x 8 gr)
  • 7 à 8 eieren
  • 500 gr boter
  • melk naar behoefte
Materiaal: 
  • wafelijzer
  • afkoel roosters
Bereiding: 

Smelt de boter maar niet laten bruinen.

Scheid de eidooiers en de eiwitten.

Klop de eieren en de suiker wit.

Doe de gezeefde bloem onder het eimengsel.

Voeg de gesmolten boter toe.

Klop het eiwit met de vanille suiker stijf en spatel onder het deeg.

Voeg eventueel nog wat melk toe tot je een dik vloeibaar deeg krijgt.

Laat het wafelijzer goed voorverwarmen.Smeer het wafelijzer in met een neutrale olie of wat gesmolten boter.

Bak de wafels goudbruin en laat ze afkoelen op de roosters.

Bon apetit !

Seizoen: 
Altijd lekker