Tomaten roomsoep geparfumeerd met basilicumpesto

Lekkere pittige tomatensoep.

Ingredienten: 
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 1,5 l gevogelte fond
  • 1 bosje basilicum
  • parmezaanse kaas
  • 1 handvol geroosterde pijnboompitten
  • 1 of 2 teentjes look
  • olijfolie
  • tomatenpuree
  • look
  • peper en zout
  • 500 gr gepelde of verse tomaten in het seizoen
  • 2 verse tomaten
  • 2 dl room
Materiaal: 
  • Kookpot
  • Fijne zeef
  • Mixer + mixbeker

 

Bereiding: 

Kuis de groenten en snij fijn.

Stoof de ui en de wortel aan in wat vetstof.

Doe er een eetlepel tomatenpuree bij en laat nog een paar minuutjes meestoven om te ontzuren.

Bevochtig met de gevogeltefond en laat garen.

Mix de soep goed fijn, optioneel kan je ze nog eens door een fijne zeef doen.

Kruid met peper en zout en laat nog even doorkoken.

Maak de pesto.  Doe de basilicum, de look en de pijnboompitten in een mixbeker, mix en giet er de olijfolie in een straaltje bij terwijl je blijft mixen. Mix tot je een gebonden saus krijgt. Kruid met peper en zout.

Ontvel en ontpit 1 dikke tomaat en snijd in blokjes. (Concasseren)

Klop de room dik vloeiend op.

Garneer de soep met de tomatenblokjes, de basilicum, de room en strooi er nog wat verse geraspte parmezaanse kaas over.

Smakelijk!

Seizoen: 
Ganse jaar