Preisoep

Ingredienten: 
  • Wit + lichtgroen van 4 preien
  • 2 ajuinen
  • 1 dikke bloemige aardappel
  • 2 l kippen- of groentebouillon
  • vetstof
  • peper en zout
  • 2 dl room
Materiaal: 

Kookpot

Bereiding: 

Snij het wit van de prei en de ajuin grof.

Snij de aardappel in dikke brunoise.

Snij het lichtgroen van de prei zeer fijn en houd apart.

Doe wat vetstof in de kookpot en laat de groenten uitzweten, glazig maar niet laten bruinen.

Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat zachtjes garen.

Mix de soep en doe ze eventueel nog eens door een fijne zeef. 

Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de lichtgroene prei toe en laat nog eventjes opkoken.

Serveer met wat licht opgeklopte room.

Seizoen: 
Ganse jaar