Poivrade

Ingredienten: 
  • 1,5 kg haas- en reeafval
  • mirepoix van ui, wortel en bleekselder
  • enkele teentjes look
  • enkele takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel gekneusde zwarte peperbolletjes
  • een achttal jeneverbessen
  • 1 liter kriek
  • bruine wildfond
  • 100 gr rodebessen confituur
Materiaal: 
  • kookpot
  • fijne zeef
Bereiding: 

Doe het wildafval, mirepoix, laurier, tijm, jeneverbessen, look, peper en de kriek in een grote kom en marineer gedurende 1 week in de koelkast.

Doe alles door een zeef en vang de marinade op.

Bak het wildafval met de mirepoix bruin en blus met de marinade.

Voeg bruine wildfond toe tot de beenderen bedekt zijn. Voeg de confituur toe en laat een 3 tot 4 uren inkoken tot 1/3de. Schuim geregeld af.

Doe alles door een fijne zeef en laat verder tot de helft inkoken. Kruid met zout.

Seizoen: 
wild seizoen