Pasta met scampi

Lekker en snel klaar

Ingredienten: 
  • 20 grote scampi
  • 400 gr tagliatelli of fettucini
  • 1 sjalot
  • platte peterselie
  • bieslook
  • 2 à 3 teentjes look
  • 2 dl room
  • citroen
  • boter en/of olie
  • peper en zout
Materiaal: 
  • voldoende grote pan
  • pastakoker of grote kookpot en vergiet
Bereiding: 

Breng voldoende water met zout aan de kook. (1 liter + 1 liter/100 gr pasta en 10 gr zout/liter water)
Pel de scampi en verwijder het darmkanaal.
Versnipper de bladpeterselie en de bieslook
Snij de knoflook fijn
Snij de sjalot fijn

Kook de pasta beetgaar

Terwijl de pasta kookt maak je de saus.

Verhit boter en/of olie in de braadpan.
Laat de sjalot glazig worden.
Voeg de scampi en de look toe en laat een 2 à 3 minuten bakken afhankelijk van de dikte van de scampi. De scampi mogen niet helemaal gaar zijn.
Voeg de room toe en laat een beetje inkoken.
Doe de fijn gesneden peterselie en bieslook er als laatste bij.
Druppel er nog wat citroensap over om de saus wat op te frissen.
Breng op smaak met peper en zout.
Giet de uitgelekte pasta bij de saus en meng goed. Voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe als het gerecht te droog wordt.

Seizoen: 
Ganse jaar

Recept: