Passievruchtenijs

Friszoetzuur ijs

Ingredienten: 

1/2 l Vanilleijs

  • 2 eierdooiers
  • 50 gr suiker
  • 3 dl volle melk
  • 1 dl room 40%
  • 1 vanillestok

1/4 l Suikerwater

  • 250 gr suiker 
  • 250 gr water

1/4 l Passievruchtensap

Materiaal: 

Ijsmachine
 

Bereiding: 

Maak het suikerwater door het water aan de kook te brengen. Los de suiker op in het kokend water. Zodra de suiker opgelost is de kookpot van het vuur halen. Niet aan de kook laten komen want anders wordt het een siroop.

Roer de eigelen met de suiker wit (en ruban)

Breng de melk en de room aan de kook en giet over het ei- en suikermengsel.

Doe het mengsel terug in de kookpot en laat al roerend indikken tot 82°.

Haal de kookpot van het vuur er roer nog een paar minuten verder.

Meng het suikerwater en het passievruchtensap door de vanillebasis.

Laat de basis goed afkoelen en draai af in de ijsturbine.

Seizoen: 
Ganse jaar