Noordzee waterzooi met kabeljauw, mosselen en garnalen

Lekkere maaltijdsoep

Ingredienten: 
  • 600 gr kabeljauw
  • 1 kg mosselen
  • 150 gr gepelde garnalen
  • wit van 2 preien
  • 1 middelgrote ajuin
  • 1 stengel bleekselder
  • 1 dikke wortel
  • 600 gr kleine vastkokende aardappelen
  • 1,5 l visbouillon
  • 2 dl room
     
Materiaal: 

Kookpot
 

Bereiding: 

Pocheer de kabeljauw in de visbouillon.
Haal de gepocheerde kabeljauw uit de bouillon en houd warm.
Versnipper de ajuin. Snijd de prei, selder en wortel in julienne.
Kruid de de mosselen met peper en koop op een hoog vuur tot alle schelpen open zijn. Haal de mosselen uit de schelp. Hou een 12-tal mosselen met schelp over voor garnering.
Stoof de groenten glazig in wat vetstof. Bevochtig met het gezeefde mosselnat en de gezeefde visbouillon. Voeg de aardappelen toe.
Laat een 20-tal minuten koken tot de aardappelen en de groenten klaar zijn. Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de kabeljauw, de garnalen en de mosselen over de borden en voeg de soep toe. Garneer met de mosselschelpen, kervelpluksels of fijn gehakte peterselie of bieslook.

TIP: de kabeljauw kan vervangen worden door iedere witte vis.

Seizoen: 
Gans jaar