Mousse van pastinaak met mango en gedroogde ham.

Ingredienten: 

voor ongeveer 10 hapjes

  • 500 gr pastinaak
  • 2 dl room
  • 1/8 mango
  • vetstof
  • fijne suiker
  • enkele schijven ganda ham

 

Materiaal: 
  • staafmixer of blender
  • spuitzak
  • 10 aperitiefglaasjes
  • oven
Bereiding: 

Leg de ham op bakpapier en droog gedurende 1u in een oven van 100°C.
Schil de pastinaak en snij in dobbelsteentjes.
Kook de pastinaak gaar in de room.
Breng op smaak met peper en zout.
Mix de pastinaak met de room tot een gladde pasta en houd warm.

Snij de mango in brunoise of fijne plakjes.
Doe wat vetstof in een pan en bak de mango beetgaar. Overstrooi met wat suiker en laat karameliseren.

Spuit de pastinaakcreme in een aperitiefglaasje, strooi er wat gekarmeliseerde mango over en werk af met een mooi stuk gedroogde ham.

 

Seizoen: 
Ganse jaar