Mariniére met zeewolf en mosselen

Ingredienten: 
  • 800 zeewolffilets
  • 1 kg mosselen
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselder
  • 1 bosje peterselie
  • 2 middelgrote wortels
  • 1 wit van grote prei
  • 1 sjalot
  • 1 dl room
  • enkele draadjes safraan
  • gehakte verse tuinkruiden zoals peterselei, dragon, dille, kervel, bieslook
  • peper en zout
Materiaal: 
  • Kookpot
  • Steamer
Bereiding: 

Stoof de ui met 1 stengel selder en een deel van de peterselie aan in wat vetstof.

Kruid licht met peper en zout en voeg de gekuiste mosselen toe. Laat op hoog vuur garen. Schud de mosselen enkele keren op.

Haal de mosselen uit de schelp en zeef het mosselvocht. Opletten dat je geen zand mee zeeft.

Snij wortel, selder en prei in fijne brunoise. Snipper de sjalot fijn. Blancheer de groenten beetgaar en spoel onder koud stromend water. Laat de groeten goed uitlekken.

Kook het gezeefde mosselvocht in tot de helft. Voeg de room toe en laat opnieuw inkoken tot sausdikte. Monteer met koude boter.  Voeg de brunoise van groeten, de saffraan en de tuinkruiden toe. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout. Houd de saus warm.

Stoom de vis.

Leg een bedje van saus op het bord, dresseer de vis velkant boven op de saus. Bestrijkde vis lichtjes met gesmolten boter en bestrooi met versgemalen zwarte peper.

Garneer met wat peterselie, kervel of dille.

Serveer met gekookte aardappelen of een smeuige aardappelpuree.

Tip: je kan de zeewolf afhankelijk van het seizoen goed vervangen door kabeljauw, wijting, e.d.

Seizoen: 
April - Augustus