Lasagna met zalm en grijze garnalen

Hartelijke lasagna voor de visliefhebber. Er is wel een beetje werk aan maar een heerlijke portie soulfood is het resultaat.

Ingredienten: 
  • 9 à 12 Witte en groene lasagna vellen 
  • 200 gr gerookte zalm in dunne plakken gesneden
  • 500 gr verse zalm in dunne plakken gesneden
  • 2,5 dl witte kookwijn
  • 2,5 dl visfond
  • 2 à 3 sjalotten
  • 5 dl room
  • 5 dl melk
  • 50 gr bloem
  • 50 gr vetstof
  • boter om vorm in te smeren
  • 500 gr spinazie
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 100 gr grijze garnalen
  • 100 gr gemalen gruyere
  • 100 gr gemalen emmenthaler
  • broodkruim
Materiaal: 
  • diepe bakvorm van ± 20 x 30 cm
Bereiding: 

Maak een bechamelsaus met de boter, bloem en melk.
Maak een witte wijnsaus met de sjalotten, visbouillon, witte wijn en room.
Meng de beide sauzen.
Stoof de spinazie met wat look en kruid met peper, zout en een beetje nootmuskaast. Knijp het overtollige vocht eruit.
Vet de bakvorm in.
Doe een laag saus op de bodem.
Maak met de spinazie een volgende laag.
Leg de eerste laag lasagnabladen
Een laag saus
Een laag verse zalm
Een laag saus
Lasagnebladen, saus, een laag gerookte zalm en saus.
Vervolgens nog een laag met verse zalm en saus.
Lasagnebladen en een laatste laag saus.
Bestrooi de lasagna met geraspte kaas en broodkruim voor een krokant korstje.
Bak de lasagna in een oven van 180° tot de pasta gaar is.
Strooi er voor het opdienen wat garnalen over.

Seizoen: 
ganse jaar