Lamskroon met trostomaten

Ingredienten: 
  • 4 lamskroontjes
  • 4 takjes kersttomaten
  • olijfolie
  • verse marjolein
  • 2 teentjes look
  • paprikapoeder
  • korianderpoeder
  • 4 dikke zachtkokende aardappelen
  • 100 gr verse geitenkaas
  • 100 gr parmezaanse kaas
  • peper en zout (pezo)
Materiaal: 

braadslee of pan geschikt voor in de oven

Bereiding: 

Kook de aardappelen in de schil. Snij in de lengte een hoedje af en haal ze uit. Plet de uitgehaalde pulp tot een puree en meng er de geitenkaas onder. Doe er eventueel wat warme melk bij tot je een smeuige puree krijgt. Kruid eventueel bij met pezo. Vul de aardappelen met de puree.

Meng 1 dl olijfolie met het paprika- en het korianderpoeder, pezo en verse marjolein. Bestrijk de lamskroontjes met dit mengsel en laat rusten.

Leg de tomaatjes, laat de trosjes heel, in een beboterde of ingeoliede braadslee. Besprenkel met olijfolie, bestrooi met verse marjolein en fijngesnipperde look en kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Bak de tomaatjes een 7-tal minuten in een tot 180° voorverwarmde oven.

Kruid de lamskroontjes met pezo en bak ze aan in de pan. Bak ze verder rose in de oven op 180°. Laat een 5-tal minuten rusten en warm ondertussen de gevulde aardappelen en de tomaten op in de oven.

Maak ofwel een hollandaise saus op basis van olijfolie of warm de overgebleven marinade op en monteer met koude boter.

Server alles op warme borden. Bestrooi met parmezaanschavelingen.

 

Seizoen: 
Ganse jaar