Lamsfilet met trostomaten

Ingredienten: 
  • 750 gr lamsfilet
  • 4 takjes kleine trostomaten
  • olijfolie
  • verse marjolein
  • 2 teentjes look
  • paprikapoeder
  • korianderpoeder
  • aardappelpuree
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 100 gr parmezaanse kaas
  • pezo
Materiaal: 
  • braadpan geschikt voor in de oven
  • braadslee
Bereiding: 

Meng 1 dl olijfolie met het paprikapoeder, korianderpoeder, pezo en de marjolein. Bestrijk de lamsfilets en laat een half uurtje marineren.

Spoel de trostomaatjes af onder koud water maar laat ze aan het steeltje. Leg de trosjes in een geoliede braadslee, bestrooi met marjolein en pezo. Leg de lookteenjes ongepeld in de braadslee. besprekel met olijfolie.

Bak de filets aan in de pan. Zet de filets met de trostomaten 7 minuten in een tot 180° voorverwarmde oven.

Maak ondertussen een smeuige aardappelpuree met de geitenkaas. Géén melk of eieren toevoegen. Doe ook een restje van de marinade onder de puree. Kruid eventueel nog wat bij met pezo.

Snij de filets in schuine schijfjes. Garneer het bord met het vlees, de tomaatjes en werk af met geschaafde parmezaanse kaas.

Seizoen: 
September - maart