Kookles update

De eerste les is gepasseerd en weer paniek om niets.

De lesgever (naam bekend bij de redactie) is een sympathieke door de wol geverfde kok. Van zijn jarenlange ervaring bij gerenomeerde zaken zoals Luc Bellings, De Barrier, Bart Claes Catering en noem maar op zullen we zeker kunnen profiteren.

Ik heb het dadelijk gemerkt, er was op geen enkel moment ook maar enig teken van stress. Niet bij de lesgever en niet bij mijn medecursisten.

Die medecursisten, op één uitzondering na allemaal bekende gezichten uit andere modules. Stuk voor stuk toffe péés waar het plezant mee koken is.

We hebben lekker gegeten en het was verrassend licht eigenlijk. Het startte met de Hasseltse versie van de mojito, gevolgd door een lekkere Noordzee vissoep. Daarna een perfect gebakken lamszadel en de lamsfilet met een op het eerste zicht vreemde puree maar om vingers en duimen af te likken. Er was weer een vervloekte hollandaise saus bij maar speciaal omdat ik dat niet lust werd ze gemaakt met olijfolie in de plaats van boter. Hmm, dat is wel spek naar mijne bek.  Je zal aan het recept kunnen zien dat het ook een betere combinatie met het lamsvlees was. Chef, vreselijk bedankt. Afgesloten hebben we met een biscuit met Loonse siroop.

Ik plaats de recepten komen deze week nog online en zal dat in de loop van de cursus blijven doen.

Tot roers.

Willy