Kookles

De stress van de eerste schooldag, zal het ooit verdwijnen?

Vandaag start ik samen met mijn bijna halve trouwboek het tweede deel van onze koksopleiding. Vijf modules die leiden tot het diploma van kok staan de volgende twee en half jaar te wachten. Starten doen we met streekgerechten.

Welke lading zal de naam dekken? Zal de lesgever meevallen? Zullen de gerechten lekker zijn? Zullen de medestudenten meevallen?

Dat laatste zal wel geen probleem zijn want er zijn een aantal bekende gezichten bij. En daarbij, mensen die van lekker eten houden zijn per definitie, enkele uitzonderingen niet te na gesproken, gezellige lui.

De lesgever  mag van mij een hond met stielkennis zijn, liever dan de "populaire typ" die er nooit is als je in hoge kooknood bent.

Wat er op het bord komt zal wel meevallen zolang het maar geen botersauzen zijn. Beurre blanc, hollandaise en co bij deze zou ik je uit de keuken willen verbannen. 

Tot roers.