Koffiemousse

Zeer lekkere koffiemousse. Gebaseerd op een recept van Roger Van Damme.

Ingredienten: 

Koffiemousse:
120 gr melk
1 gr oploskoffie
3 gr. gelatinepoeder
15 gr koud water
170 gr witte chocolade
215 gr room 40%

Slagroom
300 gr slagroom 40%
30 gr poedersuiker
1gr oploskoffie

Materiaal: 

Klopper

Bereiding: 

Meng de gelatine met het water en laat 20 minuten trekken.
Breng de melk met de oploskoffie aan de kook en los er van het vuur de gelatine in op.
Smelt de chocolade door er de kokende melk op te gieten.
Klop de room lobbig op.
Als de chocolade tot 40° afgekoeld is spatel je er de opgeklopte room onder.
Doe de mousse in een spuitzak en vul er de glaasjes mee.
Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

Afwerking.
Klop de room met de oploskoffie en de poedersuiker op.
Doe in een spuitzak en werk er de glaasjes mee af.
Werk verder af met een chocolade decoratie.

Seizoen: 
Ganse jaar

Recept: