Knolseldersoep

Ingredienten: 
  • 600 gr knolselder
  • 200 gr bloemige aardappel
  • 120 gr ui
  • 120 gr wit van prei
  • 1,5 kippenfond, groentenbouillion of blanke fond
  • vetstof
  • 1 eigeel
  • 2 dl room
  • kervel pluksel of gesnipperde bieslook
  • bouquet garnie
  • peper en zout
Materiaal: 
  • Kookpot
  • Zeef
  • Mixer
Bereiding: 

Snij de knolselder in blokjes 

Snij 50 gr knolselder in fijne brunoise (0,5 cm) en blancheer in gezouten water beetgaar. Hou apart voor de garnering

Snij het preiwit en de ui grof

Snij de aardappel in blokjes

Stoof de groenten (behalve de fijn gesneden selder) enkele minuten in wat vetstof aan, niet laten kleuren.

Bevochtig met de bouillon en voeg het kruidentuiltje toe, breng aan de kook en laat ongeveeer 1 uur verder koken op een zacht vuur. Kruid af met peper en zout.

Verwijder het bouquet garnie en mix met de mixer of in de blender.

Doe de gemixte soep door een fijne zeef. 

Doe de brunoise van selder bij de soep.

Maak een liaison door de room en het eigeel te mengen.

Doe de liaison bij de warme soep en meng goed. NIET meer laten opkoken. 

Serveer de soep in diepe borden en garneer met de kervelpluksels of de gesnipperde bieslook.

Tip: bewaar kervelplusels, dillepluksels of venkelgroen steeds in koud water

Seizoen: 
winter