Kip met Rodenbach

Ingredienten: 

  • 4 kippenbouten
  • 200 g gedroogde pruimen, ontpit 
  • 2 appelen, geschild en in stukken gesneden 
  • 1 koffielepel mosterd 
  • 25 cl room
  • 300 g gepelde uien, grof gehakt
  • 50 g boter 
  • 2 flesjes Rodenbach (33 cl) 
  • 1 takje tijm
  • 1 blad laurier 
  • witte peper 
  • versgehakte peterselie
  • zout
Materiaal: 

kookpot

Bereiding: 

Week de pruimen 2 uren in de Rodenbach

Kruid de kippebbouten en bak ze aan in de vetstof.

Als de kippenbouten gekorst zijn haal je ze uit de kookpot. Sauteer de grof gesneden ui in de kookpot. Zodra de ui glazig is doe je er de kippebouten, de pruimen, de appelen, het takje tijm, de laurier en de Rodenbach bij. Laat ongeveer 30 minuten garen onder deksel. Als de bouten gaar zijn haal je ze uit de pot en houd ze warm. Doe een deel van de fijn gesneden peterselie, de room en de mosterd  in de saus en laat indikken.

Serveer de kippebouten met de saus wat waterkers en gebakken aardappeltjes of kroketten.

Seizoen: 
winter