Goulash

Pikante versie van onze Vlaamse stoofcarbonades

Ingredienten: 
  • 1 kg runds- of varkensstoofvlees
  • 3 groene of rode paprika's
  • 3 middelgrote ajuinen
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • droge witte wijn
  • kippebouillon
  • bloem
  • pikant paprikapoeder
  • peper en zout
Materiaal: 

Stoofpot

Bereiding: 

Doe vetstof in de stoofschotel.

Schroei het vlees aan alle zijden goed dicht.

Snij de ajuin grof en voeg toe aan het vlees. Laat glazig stoven.

Voeg de tomatenpuree toe en laat enkele minuten ontzuren.

Bestrooi met bloem, roer om en laat even bakken.

Kruid met het paprikapoeder, peper en zout.

Zet onder met een gelijke hoeveelheid witte wijn en kippefond.

Laat op een zacht vuurtje stoven tot het vlees goed gaar is.

Kruid indien nodig nog wat bij.

Serveer met brood, rijst of frieten en een fris slaatje.

Seizoen: 
Gans jaar