Gegratineerde oesters

Luxe hapje

Ingredienten: 
  • 12 oesters
  • 50 ml champagne
  • 100 ml room
  • 1 sjalot
  • 1 prei
  • 1 citroen
  • boter
  • bieslook
  • peper en zout
Materiaal: 

Oven met bovengril

Bereiding: 

Verwarm de over voor op 200°
Open de oesters met een oestermes en vang het vocht op.
Leg de oesters apart en spoel de onderste schelphelft uit.
Zeef het oestervocht.
Snipper de sjalot fijn en snijd een deel van het preiwit in fijne julienne.
Fruit de sjalot en het preiwit in wat boter tot beide lichtbruin zijn.
Blus met het sap van de citroen en het oestervocht.
Voeg de room en de champagne toe en laat inkoken tot sausdikte.
Kruid met peper en zout.
Doe de oester in de onderste oesterschelp. Overgiet met een lepel saus.
Zet de oesters op een bakplaat met grof zout en bak ze 4 minuten in de oven. Gril ze nog 1 minuut onder de grill tot ze een goudbruin korstje hebben.
Werk af met enkele bieslook sprietjes.
 

Seizoen: 
Ganse jaar