Gebakken zalm met prei en tagliatelli

Lekker en snel klaar.

Ingredienten: 
  • 4 stukken zalmfilet van 200 à 250 gr
  • vetstof
  • 2 dl room
  • 2 dl visfumet
  • 350 à 500 gr tagliatelli
  • 500 gr prei
  • peper en zout
Materiaal: 
  • Pastakoker
  • Sauteuse
  • Braadpan
Bereiding: 

Eminceer (in reepjes snijden) de prei.
Blancheer of stoom de prei.
Kook de pasta in voldoende gezouten water ( 1 liter/100 gr pasta + 1 liter en 10 gr zout/liter water)
Terwijl de pasta kookt stoof je de prei in wat boter, kruid met peper en zout.
Kook de room en de visfumet in tot sausdikte.
Meng de prei onder de saus en houd warm.
Kruid de zalm aan beide kanten met peper en zout en bak in 1/2 boter en 1/2 plantaardige olie.
Opgelet de zalm mag niet te gaar zijn. 
Doe de uitgelekte pasta bij de saus. Roer goed om en voeg nog wat pasta kookvocht toe. De pasta neemt nog 1/4de van zijn gewicht op aan vocht.
Doe de pasta met saus in een pastabord en schik er de zalm op.
Werk af met een dille pluksel.

Opmerking: je mag de prei ook de laatste minuten met de pasta meekoken en de ingekookte room en visfumet nadien over de afgegoten pasta gieten. Lichter en sneller klaar maar niet zo lekker.

Seizoen: 
Ganse jaar

Recept: