Gebakken rijst met gehakt en groenten

Pittig wokgerecht

Ingredienten: 
  • 300 gr rijst
  • 2 teentjes look fijngehakt
  • 2 cm gember fijn versneden
  • 200 gr rundsgehakt
  • 1 chilipeper ontzaad fijn versneden
  • lichte (japanse) sojasaus
  • 1 wortel in julienne gesneden
  • 250 gr kastagne champignons in schijfjes
  • 2 pijpajuintjes in ringetjes versneden
  • 1 blik 400 gr tomaten in blokjes
  • 2 dl kippebouillon
  • geroosterde sesamolie
  • arachideolie
Materiaal: 
  • Kookpot
  • Wok
Bereiding: 

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.

Laat de olie zeer heet worden in de wok.
Bak de chilipeper, de look en de gember een tiental seconden in de olie.
Voeg het gehakt toe en roerbak het in een paar minuten goed los.
Doe er de wortel,de champignons en sojasaus bij en bak nog enkele minuten.
Voeg de gepelde tomaten en de bouillon toe en laat de tomaten even meegaren.
Roer de rijst onder het vlees.
Breng verder op smaak met sesamolie, peper, zout en sojasaus.
Strooi voor het serveren de pijpajuintjes over de rijst
 

Seizoen: 
Ganse jaar