Digitale kookthermometer

De perfecte cuisson van vlees, gebak of andere gerechten in ieders bereik. Voor ongeveer € 25 haal je dit onmisbaar keukenmateriaal in huis. Het signaal verwittigd je wanneer de ingestelde temperatuur is bereikt. Het toestel is ook als kookwekker te gebruiken. Hieronder vind je de kerntemperaturen van enkele vis-, gevogelte- en vleessoorten.

 

Kerntemperaturen
Soort doorbakken rose rood
Kip 80°C    
Kalkoen 85°C    
Varkensvlees 75°C 68-70°C  
Varkenshaasje 75°C 68°C  
Kalfsvlees 70-75°C 60-65°C  
Rundvlees 60-65°C 50-55°C 48-50°C
Lamsvlees 70-75°C 60-65°C  
Eend 67°C    
Eendeborst 60-65°C 50-55°C  
Pastei 72-74°C    
Terrines 60-70°C    
Foie Gras 60°C    
Witte vis 60°C    
Forel 50°C    
Makreel 65°C    

bron: smulweb.nl