Chocoladegebak

Heerlijke caloriebom voor de doorwinterde chocoholic.

Ingredienten: 
  • 650 gr fondant chocolade (callets)
  • 10 eieren
  • 575 gr suiker
  • 250 ml water
  • 450 gr melkerijboter
     
Materiaal: 
  • Mengkom
  • Rechthoekige bakvorm van ± 30 x 25
  • Bakplaat
     
Bereiding: 

De eieren met 1/3de van de suiker goed loskloppen tot de suiker opgelost is.

Een suikersiroop maken van de rest van de suiker en het water.

De chocolade en de boter oplossen in de suikersiroop.

Het eiermengsel toevoegen.

Alles goed mengen en storten in de met bakpapier beklede bakvorm. Als je de vorm eerst wat inbotert blijft het bakpapier beter op zijn plaats.

Au bain-marie 40' à 50' in een voorverwarmde oven van 160° afbakken. Controleren met een naald of het gebak gaar is.

Uit de oven halen. Als de bakvorm genoeg afgekoeld is, afdekken met plastiekfolie en verder laten afkoelen.

Eens afgekoeld kan je het gebak afgedekt een 2-tal weken in de koelkast bewaren.

Op kamertemperatuur serveren met een bolletje vanilleijs en wat frambozencoulis of sauce Anglaise.

Seizoen: 
Ganse jaar