Chocolade mousse

De lekkerste chocomousse!

Ingredienten: 
  • 5 eieren
  • 60 gr suiker voor koude bereidingen
  • 200 gr fondant of melkchocolade callets
  • 2 dl slagroom 35% vetgehalte
  • fondant chocolade schilfers
Materiaal: 
  • Elektrische klopper
Bereiding: 

Scheid het eiwit van de eierdooiers.

Klok de eierdooiers met de helft van de suiker luchtig op tot een witgele massa.

Smelt de chocolade au bain marie of in de microgolf en meng onder de eieren.

Klop de slagroom half stijf op.

Spatel onder het eimengsel.

Klop het eiwit met de rest van de suiker stijf tot er zich pieken vormen.

Spatel het stijfgeklopte eiwit voorzichtig onder het chocolademengsel.

Doe de chocolademousse in een spuitzak en vul individuele bekertjes of glaasjes.

Garneer met het fondant schaafsel

Laat een viertal uren opstijven in de koelkast.

 

Smakelijk !

Seizoen: 
Ganse jaar

Recept: