Chocolade mousse

De lekkerste chocomousse!

Ingredienten: 
  • 5 eieren
  • 60 gr suiker voor koude bereidingen
  • 200 gr fondant of melkchocolade in stukjes of callets
  • 2 dl slagroom 33% of meer vetgehalte
  • fondant chocolade schilfers
  • Facultatief: een geutje sinaasappellikeur
Materiaal: 
  • Elektrische klopper
Bereiding: 

Scheid het eiwit van de eierdooiers.

Klop de eierdooiers met de helft van de suiker luchtig op tot een witgele massa.

Begin dadelijk te kloppen zodra je de suiker toevoegt anders gaan de eierdooiers verbranden

Smelt de chocolade au bain marie of op een lage stand in de microgolf en meng onder de eieren.

Pas op dat de chocolade niet te warm wordt want dan verbrandt hij.

Nu kan je voor de liefhebbers nog een geutje sinaasappellikeur zoals Grand Marnier of Cointreau toevoegen.

Klop de slagroom half stijf op.

Spatel onder het eimengsel.

Klop het eiwit met de rest van de suiker stijf tot er zich pieken vormen.

Voeg de suiker in 3x toe en klop op een gemiddelde snelheid, zo blijft het opgeklopte eiwit steviger

Spatel het stijfgeklopte eiwit voorzichtig onder het chocolademengsel.

Doe de chocolademousse in een spuitzak en vul individuele bekertjes of glaasjes.

Garneer met het fondant schaafsel

Laat een viertal uren opstijven in de koelkast.

 

Smakelijk !

Seizoen: 
Ganse jaar

Recept: