Bruine wildfond

Ingredienten: 
  • 2,5 kg afval van haarwild
  • Mirepoix van wortel, ui en selder
  • Enkele teentjes look
  • 50 gr tomatenpuree
  • 1 liter rode wijn
  • 5 gekneusde jeneverbessen
Materiaal: 
  • Braadslee
  • Kookpot
  • Zeef
Bereiding: 

Bak de beenderen bruin in de braadslee.

Voeg de mirepoix en de tomatenpuree toe en laat nog een 10 tot 15 minuten verder bakken. Opletten dat de tomatenpuree niet verbrandt.

Schep alles over in een kookpot. Deglaceer de braadslee met een deel van de rode wijn en giet de losgemaakte braadsappen in de kookpot.

Voeg de jeneverbessen, de tijm, de look en de laurier toe aan de beenderen. Voeg de rest van de wijn toe en zet de beenderen verder onder met water.

Laat alles 3 tot 4 uur zachtjes inkoken tot 1/3. Schuim regelmatig af.

Zeef alles en laat verder tot de helft inkoken.

Seizoen: 
Wild seizoen