Brocolli-spinaziesoep

Lekkere en feestelijke soep, eenvoudig te maken. Snel klaar en als je de kinderen niets verteld lepelen ze in een wip zowel brocolli als

Ingredienten: 
  • 600 gr brocolli
  • 300 gr spinazie
  • 1,5 l kippebouillon
  • 1 wit van 1 dikke prei
  • 1 dikke ajuin
  • 1 dl room
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel vetstof
  • peper en zout
Materiaal: 

kookpot

Bereiding: 

Eminceer de prei en de ui

Doe de roosjes van de broccoli en houd een deel kleine roosjes apart voor de garnering.

Snijd de brocollistammen klein.

Stoof alle groenten - ook de broccoll stammen - in de vetstof en bevochtig met de gevogeltefond.

Laat koken tot de broccoli gaar is.

Mix de soep fijn en doe door een zeef.

Meng de room met de tomatenpuree.

Schep de soep in borden en garneer met de room en de brocolli roosjes

Seizoen: 
Ganse jaar