Bouchee à la Reine - Koninginnenhapje

Het enige echte videeke!

Ingredienten: 
  • 1 soepkip
  • bouquet garnie
  • bouquet marmite
  • 250 gr gehakt
  • 250 gr parijse champignons
  • 1 citroen
  • 2 dl room
  • 25 gr bloem
  • 25 gr boter
  • peterselie
  • 4 bladerdeeg pasteitjes
Materiaal: 
  • 1 grote en 1 kleine kookpot
  • 1 friteuse
Bereiding: 

Ontvel en ontbeen de soepkip.

Houd de borstfilets apart.

Maak van de bouten en het karkas een gevogeltebouillon.

Stoof de gekuiste en in 4 gesneden champignons in wat boter en citroensap.

Kook de borstfilets gaar in de gezeefde en met peper en zout gekruide gevogeltebouillon.

Haal de gegaarde filets uit de bouillon en snij het vlees in dobbelsteentjes van 1 cm x 1 cm

Maak soepballetjes van het gehak en kook gaar in wat gevogeltebouillon.

Maak een roux met de boter en de bloem.

Voeg een 1/2 l gevogelteboullon, het nat van de champignons  en de room toe. Laat goed opkoken om de bloemsmaak te verwijderen.

Kruid goed af met peper en zout.

Verwarm de pasteitjes is een voorverwarmde  oven op 180°

Meng eerst het kippevlees, de gehaktballetjes en de champignons in de kookpot en pas daarna voeg je zoveel saus toe als nodig is. Laat nog even doorwarmen en vul de warme pasteitjes met het mengsel.

Garneer met een takje gefrituurde peterselie en voor de liefhebbers een lepeltje Hollandaise saus.

Serveer met goudgele knapperige frietjes.

Bon apetit.

Seizoen: 
ganse jaar