Aspergeroomsoep

Ingredienten: 

100 gr boter
100 gr bloem
1,5 l kippebouillon
1,5 l kookvocht van aspergeschillen
bieslook
2 tot 3 kg asperges
2,5 dl room
2 eidooiers
peper en zout

Materiaal: 

Kookpot

Bereiding: 

Schil de asperges.
Kook de asperges gaar samen met de schillen in gezouten water.
Zeef het kookvocht en laat afkoelen.
Snijd de kopjes van de asperges en houd apart voor garnering.
Mix de asperges en passeer door een fijne zeef.
Maak de roux met de boter en de bloem.
Voeg het aspergekookvocht, de kippenbouillon en de aspergepuree toe tot je soep de gewenste dikte heeft.
Kruid met peper en zout en laat nog even doorkoken.
Maak een liaison van de eidooiers en de room.
Haal de soep van het vuur.
Roer de liaison door de soep maar laat niet meer koken.
Garneer de soep met de aspergekopjes en wat fijngesneden bieslook

Seizoen: 
Vanaf de 2de donderdag van april tot 24 juni

Recept: