Amandelijs

Ingredienten: 
  • 1 l melk
  • 2,5 dl room
  • 200 gr suiker
  • 10 eigelen
  • 250 gr amandelschilfers
     
Materiaal: 

Ijsmachine of ijsturbine
 

Bereiding: 

Klop de eierdooiers met de suiker en ruban (wit kloppen)

Breng de melk en amandelschilfers aan de kook. Zet de kookpot van het vuur en laat rustig trekken.

Zeef de amandelmelk en meet 7,5 dl af en breng samen met de room terug aan de kook.

Giet de kokende melk bij het eiermengsem.

Doe het mengsel terug in de kookpot en zet op een zacht vuur. Laat het mengsel al roerend binden tot 82°. Haal de kookpot van het vuur en blijf nog enkele minuten roeren. De bodem van de kookpot is nog heet en de mengeling zou nog kunnen gaan koken.

Laat de amandelsaus afkoelen in de koelkast.

Draai het ijs in de ijsturbine of ijsmachine.

Seizoen: 
Ganse jaar

Recept: