Advocaatijs

Lekker ijs in combinatie met een warme chocoladesaus of notenchocoladeschilfers.

Ingredienten: 
  • 7,5 dl volle melk
  • 2,5 dl room 40%
  • 8 eigelen
  • 150 gr suiker
  • 300 gr advocaat
     
Materiaal: 

Ijsmachine of ijsturbine
 

Bereiding: 

Klop de eierdooiers met de suiker en ruban (wit kloppen)

Breng de melk en de room aan de kook. Giet de melk op het eidooier mengsel

Doe het mengsel terug in de kookpot en zet op een zacht vuur. Laat het mengsel al roerend indikken tot 82°. Haal de kookpot van het vuur en blijf nog enkele minuten roeren. De bodem van de kookpot is nog heet en de mengeling zou nog kunnen gaan koken.

Voeg de advocaat toe.

Laat de vanillesaus goed afkoelen in de koelkast.

Draai het ijs in de ijsturbine of ijsmachine.

Seizoen: 
Ganse jaar