Advocaat

Ingredienten: 

385 ml Nestlé (of een ander merk) geëvaporeerde melk
370 gr. extra fijne suiker voor koude bereidingen
1 vanillestok
10 eierdooiers
200 ml alcohol 96°

Materiaal: 

Elektrische klopper of Kenwood

Bereiding: 

Doe de eierdooiers, de melk, het uitgeschraapte merg van de vanillestok en 1/3 van de suiker in de mengkom en meng op lage snelheid tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
Voeg de rest van de suiker en de alcohol toe en laat enkele minuten op volle snelheid mengen, alleszins tot de suiker volledig opgelost is.
Doe de advocaat in een goed sluitende bokaal en zet minimum 2 dagen in de koelkast.
Hoe langer de advocaat kan rijpen hoe lekkerder maar het is aartsmoeilijk om er vanaf te blijven.
De advocaat blijft maanden goed in de koelkast.

Seizoen: 
Ganse jaar

Recept: