Abraham en zijn mosterd

Al veel over gehoord, nog nooit geproefd. Gentse Tierenteyn mosterd.

Ik moest in Gent zijn en dan maar even Sparrestraat 49 in mijn GPS ingegeven. Aan de poort van het oude industriegebouw ruik je de azijn al. Dat beloofd!

Een vriendelijke meneer verkocht mij 3 verschillende mosterds. De "zachtere" Stropkes, de "pittige" Extra en de graanmosterd A l'Ancienne. De Balsamico zijn we vergeten, jammer.

Eenmaal thuis moest er geproefd worden. We zullen maar met de zachtere Stropkes beginnen dacht ik bij mezelf. "Zachtere?" Wablief meneer, mijn ogen sprongen bijna uit mijn hoofd en ik eet al mosterd met de eetlepel. Even voorzichtiger zijn met de Extra en de graanmosterd. Ik moet zeggen lekker, eeeeeecht lekker. Zo lekker dat de tranen ervan in mijn ogen sprongen. Of zou het van de mosterd geweest zijn? Minuten later proefde ik de mosterd nog steeds.

Recepten met mosterd zoeken staat er nu op mijn agenda. Wat voor culinair vuurwerk moet deze ambachtelijke mosterd niet geven?

tierenteyn-gent-extra-mosterd