admin's blog

Als ik ooit eens ...

Als ik ooit eens vijf minuten tijd heb zong Louis Neefs zaliger.

"Wat heeft dat nu met koken te maken?" hoor ik jullie denken. Niets op het eerste zicht maar "Ik heb geen tijd! " is de dooddoener om de zoveelste keer ongezonde rommel op tafel te kieperen.
Met wat voorbereiding tover je zonder problemen in maar dertig minuten een lekkere en gezonde maaltijd op tafel.

Online again, at last

Na de verbouwperikelen en verhuis van hosting is de website eindelijk terug online.

Nu nog een tafelstudiootje inrichten en de food photography kan van start gaan. Dan kan ik eindelijk de gerechten opfleuren met een leuke foto.

En maar pennen aan nieuwe gerechten ....

O ja, als jullie ideën hebben laat het me dan aub weten via het contactformulier.

Smakelijke groeten,

De sjef.

Abraham en zijn mosterd

Al veel over gehoord, nog nooit geproefd. Gentse Tierenteyn mosterd.

Ik moest in Gent zijn en dan maar even Sparrestraat 49 in mijn GPS ingegeven. Aan de poort van het oude industriegebouw ruik je de azijn al. Dat beloofd!

Een vriendelijke meneer verkocht mij 3 verschillende mosterds. De "zachtere" Stropkes, de "pittige" Extra en de graanmosterd A l'Ancienne. De Balsamico zijn we vergeten, jammer.

Wild van Wild

Even wezen ontspannen in good old Germany. 

Op aanraden van vrienden uit de koksopleiding zijn we naar hotel - wildrestaurant Jagdhaus in Rech getrokken. Rech is een piepklein dorpje gelegen tussen de wijngaarden in het Ahrtal. De Ahr is een zijrivier van de Rijn in het Eifelgebergte.

Kookles update

De eerste les is gepasseerd en weer paniek om niets.

De lesgever (naam bekend bij de redactie) is een sympathieke door de wol geverfde kok. Van zijn jarenlange ervaring bij gerenomeerde zaken zoals Luc Bellings, De Barrier, Bart Claes Catering en noem maar op zullen we zeker kunnen profiteren.

Ik heb het dadelijk gemerkt, er was op geen enkel moment ook maar enig teken van stress. Niet bij de lesgever en niet bij mijn medecursisten.

Kookles

De stress van de eerste schooldag, zal het ooit verdwijnen?

Vandaag start ik samen met mijn bijna halve trouwboek het tweede deel van onze koksopleiding. Vijf modules die leiden tot het diploma van kok staan de volgende twee en half jaar te wachten. Starten doen we met streekgerechten.

Welke lading zal de naam dekken? Zal de lesgever meevallen? Zullen de gerechten lekker zijn? Zullen de medestudenten meevallen?

Subscribe to RSS - admin's blog